YMCA EM i handboll – så gick det!

Mellan 7-10 september gick YMCA EM för juniorer i handboll av stapeln i Trollhättan. Ett superfint arrangemang som skapar mötesplatser mellan unga handbollsspelare från Sverige, Tyskland och Danmark. Att som publik vara med och se ledares engagemang, spelares passion och arrangörers professionalism gör att KFUM hjärtat myser och bankar extra. Totalt 9 lag fanns representerade och alla spelare var mellan 16-19 år. Unga spelare med klistriga händer snacka strategi, peppade och hejjade fram varandra under hela turneringen.

Damjuniorernas finalmatch spelades mellan Sverige 2 och Danmark där Sverige 2 besegrade Danmark efter en stor ledning i början på 6 – 0. Danmark kom tillbaka och det var oavgjort länge tills Sverige 2 kunde dra ifrån i de sista 7-8 minuterna och vinna med 23 – 20 och därmed hela turneringen. Elin Karlsson från Sverige utsågs till bäste spelare för matchen. Juniordamers turnering slutade enligt nedan:
1. Sverige 2 (KFUM Trollhättan 16 års lag)

2. Danmark

3. Sverige 1

Juniorherrarna finalmatch var jämn hela tiden, där Tyskland i slutsekunderna kunde överraska och vinna med 21 – 20. Spännande in i slutsekundrarna ledde till mycket nagelbitande för KFUM Sveriges representanter. Slutresultatet av turnering gav dessa resultat:
1. Tyskland 1

2. Danmark

3. Sverige 2 (KFUM Trollhättan 16 års lag)

Bronsmatchen spelades mellan Sverige 2 och Tyskland 2. Sverige 2 ledde hela matchen mot Tyskland 2, och kunde vinna med 23 – 20 efter en väl genomförd match, även om Tyskland 2 kom närmare och närmare på slutet.

På lördagskvällen var alla EM deltagare samlade tillsammans för att först se på ett mäktigt vattenpåsläpp vid Trollhättefallen. Därefter en tid för reflektion och underhållning med sång av solist Johanna Svensson samt Syskonringen (https://www.svenskakyrkan.se/trollhattan/musiktrollhattan), som med stor glädje underhöll alla med sång. Prästen Elisabeth Öman pratade om vikten att alla fick vara med och att ta vara på livet och våga drömma om sin framtid och att gemenskapen inom KFUM är viktigt. Därefter en bankettmåltid och avslutning med ett disco för deltagarna.

Tack igen till alla spelare, ledare, domare, arrangörer och publiken som bidrog till att göra YMCA EM till en fantastisk turnering!

Klicka på länken och se vinstglädjen hos Sverige 2 https://www.instagram.com/p/BY2wQVNHlj3/?taken-by=kfum<




KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7