Unga KFUM-ledare tar plats på kvinnorättsmöte i New York

Två av KFUM Göteborgs stoltheter, ledarna Lola Ahmed och Deeqo Hussein var under mars med på FNs årliga möte om kvinnorätts- och jämställdhetsfrågor, Commission on the status of women (CSW) som representanter för KFUM Sverige i World YWCAs delegation.

Lola och Deeqo arbetar bland annat som ledare av Interact projektet, som syftar till att stötta nyanlända tjejer i Sverige. De presenterade och representerade såväl Interact och KFUM Sveriges arbete med What we Want och vårt fokus på jämställdhet i den nya strategin.

Med höga ambitioner att sätta Interact och KFUM Sverige på kartan under mötet och en vilja att etablera samarbete med olika aktörer satsade de högt och tog mycket plats i alla forum de rörde sig i. Både Lola och Deeqo är erfarna föreläsare i demokratifrågor och mänskliga rättigheter och bidrog med mycket kunskap och erfarenhet till delegationen i stort. Båda menar också att det är viktigt att representationen speglar vårt arbete och samhällsfrågor, varför de också manifesterade mot och tog plats i frågan rörande travelbans i USA, vilket begränsar många YWCA organisationers deltagande vid mötet i New York. Självaste generalsekreteraren för FN, Antonio Guterres fick direkt frågan av Deeqo kring legitimiteten att ha mötet i USA då detta exkluderar många av våra systrar runt om i världen. Ett stort hurra och klappande följdes av denna fråga och belysande av detta problem. HEJJA!

Förutom att ställa FNs generalsekreterare till svars var Lola och Deeqo också med och representerade på event om nordens jämställdhetsarbete tillsammans med generalsekreteraren för World YWCA, Malaya Harper.

Mycket av arbetet Lola coh Deeqo gjorde under sin tid i New York finns dokumenterat på KFUM Sveriges instagram, men de har även producerat en film kring deltagandet som du kan se här:

Se filmen från CSW här

KFUM Sverige har via Lola och Deeqo tagit mycket plats på en viktig plattform för flickors och kvinnors rättigheter!
KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7