Tack för att du tog med dig regnet!

Inte vanligaste frasen att höra som svensk, men har det varit torka så behövs det regn och denna vecka kom det till Kapstaden.

För er som inte känner mig skulle jag vilja ge en liten introduktion:

Mitt namn är Daniel, jag kommer från Lund och är 22 år. Jag har nyligen avslutat en kandidatutbildning inom Biomedicin och ser det därför som en ypperlig period av mitt liv att engagera mig ännu mer i den organisation jag varit i kontakt med i halva mitt liv, KFUK-KFUM. Hemma i Lund har jag sedan länge varit en del av och aktiv ledare i Tornugglans scoutkår, den organisation där jag fick min första kontakt med KFUM för dryga 10 år sedan. Jag skulle själv beskriva mig som en i glad och positiv individ med ett lösningsfokus vad gäller problem. Min största svaghet skulle jag nog säga är att jag ibland kan bli lite för social och prata för mycket.

Jag lämnade Sverige måndagen den 4/9 och en dag senare landade jag i den stad jag nu uppdaterar ifrån, Kapstaden som ligger nere i sydvästra Sydafrika längst söderut i Afrika. Jag sitter nu i det rum som för de kommande månaderna kommer att vara mitt hem. Jag kommer att som representant för KFUM Sverige volontärarbeta för YMCA i Kapstaden och vara en del av det teamet som arbetar här. Jag kommer arbeta med delar av de program som de lägger sin själ i för att få så bra som möjligt. Målet är att jag ska kunna lära mig hur de arbetar och förhoppningsvis kunna bidra med de kunskaper jag har för att vi tillsammans ska kunna utveckla programmen.

Jag har nu spenderat några dagar på detta center, men jag kan redan säga att stämningen är bra. Den gemenskap som jag nu dragits in är väldigt mysig och jag är så säker på att jag kommer att trivas de månaderna jag har i detta land, på denna organisation och i denna stad. Jag har denna vecka fått se lite olika program för att lära mig mer om organisationen och hur den arbetar. Jag kommer att uppdatera mer om hur vi jobbar och med vilka grupper när jag fått mitt schema. Jag har utöver jobbet även hunnit med att gå och kolla på min första rugbymatch i mitt liv, en upplevelse som var över förväntan.

Hoppas ni kommer att trivas med att läsa om min tid i Sydafrika, mina erfarenheter, min funderingar och beskrivningar av denna organisation!

Hälsningar
Daniel Persson

Taggar:,

Kommentarer (5)

 • Profilbild

  Rebecca

  |

  Så himla taggad på att läsa om dina upplevelser av landet, staden och hela resan i sig! Vill ha uppdateringar om maten :^)

  • Profilbild

   danielpersson

   |

   Så kul att höra!
   Ska se om jag kan sätta ihop ett fint inlägg om vad jag äter under min tid här 😀

 • Niclas

  Niclas

  |

  Kul att (äntligen!) ha dig/er på plats i Sydafrika och härligt att läsa att praktiken börjat bra. /En från denna dag trogen läsare av dina inlägg

 • Profilbild

  Elionore

  |

  Bara skriv! Vi läser!?

  • Profilbild

   danielpersson

   |

   kul 🙂

Kommentarer avstängda
KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7