Sveriges plats på mötet.

Igår hade vi fokus på Sverige och Europa då vi först var på unizons event i svenska kyrkan som handlade om porr och prostitution. Ett jättebra event som lämnade oss väldigt tagna. Vi gick vidare till European Women’s Lobby och YWCA Europes event om unga kvinnors hinder och möjligheter för att nå ekonomisk egenmakt. Kvällen avslutades med ett informellt möte med svenska organisationer. På bilden ser ni representanter från Unizon, Sveriges kvinnolobby, Rox och Fredrika Bremerförbundet.

Morgonen imorse fortsatte på ett event som RFSL anordnade som hette ”Cost of exclusion: queer Women in our economics” med RFSLs Micah Grzywnowicz och talare från Sydafrika, Makedonien och USA.

Både jag och Saga är nya här på CSW och även nya i den här typen av sammanhang där politisk påverkan, FNs agenda och NGOs tar stor plats. Trots att vi snart har varit här i en vecka så är vi fortfarande lite förvirrade kring språket och hur det politiska fungerar. Men det häftiga är att det inte gör något! Vi har fått chansen att vara här tack vare att YWCA vill ha hit unga människor som har olika förkunskaper om mötet.
KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7