Svennar på vift

Hela förra veckan präglades av besök från Y Care och KFUM. Organisationerna är sponsorer till projektet som jag arbetar med. De kom hit för att utvärdera projektet och se med egna ögon hur projektet fungerat i praktiken. Det innebar också att Jana från KFUM Sverige kom hit och hälsade på!

Måndag: Delegationen kom till vårt kontor i Ramallah. Utvärdering och analys av vad som fungerat bra och vad som kan utvecklas.

Personalen lokalt och partners träffades för att utvärdera och äta kakor.

Personalen lokalt och partners träffades för att utvärdera och äta kakor.

Tisdag: Vi åkte till Jericho för att träffa två samhällen för att se hur projektet implementerats. Först besökte vi ett flyktingläger, fikade kanelbullar och träffade unga tjejer som deltagit i projektet.

omtänksamt att baka kanelbullar på kanelbullens dag.

omtänksamt att baka kanelbullar på kanelbullens dag.

Sedan besökte vi en by och deltog på en workshop om ekonomi och företagande. Deltagarna var aktiva och pratade mycket med varandra. Efteråt följde vi med en av deltagarna, Safa, hem. Hon har startat en getfarm tillsammans med en granne. Det var fantastiskt kul att träffa henne och hennes familj. Mer om henne kan du läsa här.

Safa utanför ett av hägnen.

Onsdag: Bilkö i Ramallah och inne i Jerusalem gjorde att jag och min kollega Lina kom sent till ekonomimötet vi skulle till. Det verkade inte göra särskilt mycket utan de andra satt och väntade på kontoret. På kvällen träffade jag några couchsurfers som bor i närheten av min lägenhet.

Torsdag: Sitta och försöka få ihop en lägermanual och en power point om byggnadsnämnden. På kvällen gick jag, Linda, lindas kollega Dina och en kille jag träffat under gårdagen till Palestinas första cirkusfestival.

Fredag: storstädning i köket. Vår lägenhet är fin, men stökig, det där med flyttstädning verkar inte riktigt vara så etablerat. Vi saknar dessutom köksfläkt så köksskåpen blir lätt osiga och inte så trevliga. Därför Städade jag och Linda ordentligt i skåpen. Vi hittade massor av spännande saker som inte alls ska vara i köket.

Så såg min vecka ut.

tayeb

yala bye!

Taggar:, , , ,

Kommentarer (2)

 • Elin

  Elin

  |

  We hear you vad gäller flyttstädning alltså… Samt saker i köket som inte ska vara i köket. Haha…

 • Profilbild

  Caroline Daly

  |

  Viktigt ämne och vad roligt att kunna visa en framgångshistoria!
  Samt KANELBULLAR!
  Och alltid en liten fniss på kontoret; yala bye.

Kommentarer avstängda
KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7