På plats i Palestina

Efter att ha slingrat mig igenom den Israeliska passkontrollen på Tel Avivs flygplats var kusten klar för att ta mig vidare till Palestina. En bil väntar på mig utanför flygplatsen och vi åker snabbt fram på motorvägen som efter ett tag skär in i palestinskt område. Stora surrealistiska murar tornar upp sig längs med vägen på båda sidorna, ibland pryds dem av stora robusta taggtrådsrullar på ovansidan av murarna. Lika snabbt som murarna dök upp försvinner de när vi återigen kommer in på Israelisk mark. Vi närmar oss Jerusalem och min chaufför väljer en avtagsväg som leder oss in i Palestina igen, Trafiken tjocknar så fort vi närmar oss en check point för att sedan rulla på i samma snabba takt som innan.

Efter en dryg timme är jag framme i en av väldens äldsta städer: Beit Sahour som kommer bli mitt hem de kommande sex månaderna. Beit Sahour är grannstad med Betlehem och har spelat en viktig roll genom historien för ett självständigt Palestina. I Beit Sahour ska jag vara praktikant för en organisation som heter JAI som står för Joint Advocasy Initiative och som är en samarbetsorganisation mellan YMCA och YWCA. JAI jobbar för att stärka opinionen mot den israeliska ockupationen av Palestina (som gång på gång har stridit mot internationell lag).

Vy över Beit Sahour som betyder: "The house of the once who stay awake"

Vy över Beit Sahour som betyder: ”The house of the once who stay awake”

Till er som inte har träffat mig innan tänkte jag presentera mig lite kort för. Jag heter Simon och är uppvuxen i Lund. 2012 avslutade jag min gymnasieutbildning på Polhemskolan i Lund och har sedan dess jobbat som lärarvikarie, lärarassistent och personligassistent samt rest runt i världen och studerat ett år på Österlens folkhögskola, där jag läste minoritets/urfolks perspektiv och hållbar utveckling.

Hej och välkomna!

Taggar:, , ,

Kommentarer (7)

 • Elin

  Elin

  |

  Spännande att du är på plats, lycka till!

 • Profilbild

  Caroline

  |

  Ska bli så spännande att följa! Starka bilder också. Hejja hejja

  • Profilbild

   Anita Andersson

   |

   Lycka till. Har varit där så många gånger men skulle gärna vilja återvända. Har aldrig firat jul i herdarnas grotta så det finns kvar på att-göra-listan. Hälsa ”gamlingar” som ev känner mig.

   • Profilbild

    Simon

    |

    Det ska jag göra!

   • Profilbild

    Caroline

    |

    Älskar att du följder detta Anita! Speciellt efter vårt möte igår känns det så roligt att du också är med och peppar våra praktikanter!

 • Profilbild

  Eva Malmström

  |

  Hej!
  Vilket spännande projekt! Jag kommer att följa med spänning. Lycka till!
  Eva

  • Profilbild

   Simon

   |

   Ja det är det verkligen, tack så mycket! Nästa vecka börjar olivplocknings säsongen så det kommer nästa inlägg att handla om.

Kommentarer avstängda
KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7