Mänskliga Rättigheter är Unga Kvinnors Rättigheter

Idag sätter det officiella CSW61 igång men vi har redan kommit igång då vi har spenderat två dagar på CSW youth forum inne på FN.

Youth Forum anordnas för andra året i rad i anslutning till CSW och består av ett flertal panelsamtal, temasessioner i mindre grupper och tal från olika spännande människor som driver olika projekt och organisationer. Vi har bland annat fått höra UN Womens chef Phumzile Mlambo-Ngcuka, vår egna generalsekreterare Malayah Harper och Amina J. Muhammed som är FNs vice generalsekreterare.

YWCA World representeras på detta möte av 135 kvinnor från hela världen och det har redan byggts upp en starkt gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra. Det är redan hashtags och sociala mediekampanjer igång!
Kolla in våra hashtags här nere och följ med på instagram.

Idag, måndag, drar CSW61 igång på riktigt och vi börjar morgonen med att lyssna på YWCA Canadas event som handlar om unga kvinnors plats på arbetsmarknaden och hur den unga kvinnans plats ser ut i den nya typen av arbetsmarknad i form av internet och teknologi set ut.

Solen skiner, det är minusgrader och nu ska vi försöka hinna med så mycket som möjligt!

Skriv till oss om ni undrar något mer om vad vi gör här eller om ni har något ni vill att vi ska framföra som representanter för KFUM Sverige.

#ywcasisters
#csw61
#youngwomenrise
#yfeministaction
KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7