Ledig helg i NYC!

Okej, så efter en hel vecka med aktiviteter, möten och seminarier på Commission on the Status of Women bestämde vi oss för att ta en helt ledig helg! Rebecka har bott i New York tidigare, men jag har bara varit här över en helg när jag jobbade som nanny i New Jersey för en massa år sedan. Så det finns ändå massa grejer vi kände att vi inte hade sett. Således har vi gått runt på upptäcksfärd i två hela dagar, Rebeckas smartphone säger att vi har gått hela 3,5 mil (!). Här kommer därför en liten bildkavalkad från vår lördag och söndag. Enjoy!

Lördagen började med brunch i Williamsburg.

 

Sedan promenerade vi runt i kvarteren i Williamsburg och kollade på gatukonst och gick i vintagebutiker.

 

Hej hej!

 

Vi gick sen till Artist & Fleas som är en häftig liten marknad där coola hipsterpersoner säljer vintagegrejer och konsthantverk.

 

Allt var dock jättedyrt, så vi shoppade inget.

 

Efter det gick vi till Shelter och fyllde på med kaffe och energi. Jättefint där inne, med träbalkar taket, korrigerad plåt och massa klätterväxter. Plus de hade öppen brasa, vilket var väldigt trevligt pga sjukt ruggigt väder denna dag.

 

Sedan kollade vi på mer fet gatukonst och senare på kvällen gick vi ut och åt tysk korv på Spritzer bierhauz.

 

Söndagen startade med frukost i Dumbo.

 

Brooklyn <3

 

Sen promenerade vi över Brooklyn Bridge till Manhattan. Jättehäftigt men vi är båda lite halvhöjdrädda så lite skakig upplevelse ändå.

 

Men sånt behöver man ju inte visa på bild! 😉

 

Vi tog oss till västra Manhattan och promenerade ner för High Lane park, som är en park anlagd på ett gammalt tågspår som slingrar sig uppe bland höghusen, ovanför manhattans hetsiga trafik. Det var sol och väldigt nice.

 

Sen hängde vi i Chelsea och Chelsea market, åt asiatiskt på en liten restaurang och så gick vi och såg Beauty & the Beast på bio.

 

Värd helg! Nu är det måndag och dags att börja jobba igen! Hipp!

 

 

 

 
KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7