Julhälsning från KFUM Sverige

För oss ideellt engagerade människor som vill skapa en bättre värld är det lätt hänt att tuta och köra och glömma bort att klappa oss själva på axeln. Lätt att se hur mycket som är kvar att göra. Det är en bra drivkraft men vi behöver också stanna upp då och då och se vad vi har åstadkommit, hur mycket vi har gjort. Reflektera och ladda om. Slutet av ett år och ett nytt års start är en bra tid för det.

Därför vill jag passa på att ägna julhälsningen åt att tacka dig, KFUMare!

Tack till alla er som tagit kampen för klimatet i Katowice. Tack till er som ser till att feminismens kamp för ett jämställt samhälle fortsätter.  Tack till er som påvisar det som behöver förändras inom vår egna rörelse. Tack till er som utbildar och sprider kunskap. Tack till alla er som fortsätter med enorma hjärtan och engagemang att se till att nyanlända svenskar känner sig välkomna. Tack till er som ser till att lågan aldrig slocknar och fokus inte försvinner från Israels ockupation och inhumana behandling av Palestina. Tack till er som skjutsar, fixar mackor, skriver protokoll, ger en hjälpande hand eller sköter kiosken. Tack till er som sitter i styrelser och tack till er som är anställda. Tack till er som jobbar för internationell solidaritet och rättvisa. Tack till er som varje vecka möter unga människor, skapar trygga, meningsfulla mötesplatser där unga får chans att växa och utvecklas och ta klivet att själva påverka sin omvärld.

Tack till dig för att du gör KFUM till en alldeles särskild plats där unga människor i Sverige och världen får chans att upptäcka sig själva, känna tillhörighet, bli del av ett sammanhang och vara med och skapa ett bättre och mer kärleksfullt samhälle.

Titta tillbaka på året som gått och känn stolthet över det du åstadkommit och över det vi har åstadkommit tillsammans.

Sen samlar vi energi och kommer tillbaka med allt vårt engagemang 2019.

/Andreas

Andreas Axelson

Andreas Axelson

Andreas Axelson, Ordförande KFUM Sverige +46 (0)708 433 221, andreas.axelson@kfum.se.KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7