Jul i Betlehem

Att fira jul i epicentrumet för kristendomen måste ju vara något alldeles extra! Även om julen härstammar härifrån så trodde jag inte för en månad sedan att den var på väg. Vi har såklart ingen snö här (även om det kan komma någon enstaka dag) och klimatet påminner mer om april eller maj i Sverige (södra Sverige får jag tillägga). Men så kom det efterlängtade regnet och temperaturerna sjönk ganska dramatiskt. Julgranar placerades på torgen och kläddes, julmarknader öppnades, familjer dök upp med sina barn för att bli fotograferade vid Jesuskrubban.

Jag har fortfarande inte riktigt förstått att jag kommer fira jul i Betlehem – men jag skänker en varm tanke till mina religionslärare som jag haft under mina skolår – och försöker dra mig tillbaka till alla lärorika lektioner.

Födelsekyrkans klocktorn

Armenska kyrkan förbereder rökelser inne i födelsekyrkan

St. Jerom och Jungfru Maria står utanför ingången till den katolska ingången till födelsekyrkan.

 

Glöggen byts ut mot ett kryddigt chai (te) och helst ska det vara Samis chai, han har sin lilla butik i Betlehem och har tagit över ansvaret från sin far.

Samis chai besår utav 8 olika kryddor som han blandar ihop och är enligt mig det bästa i hela Palestina!

Julskinkan får bytas ut mot falafel (iallafall om man är vegiterian) annars är det kyckling med ris som gäller.

 

Kommentarer (1)

  • Profilbild

    Carolkne

    |

    Å BETLEHEM var en av städerna i På spåret Julspecial! Tänkte på er alla tre. God jul å ha det fint!

Kommentarer avstängda
KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7