Body Mind Spirit på halvtidsutvärdering i Youth Justice-programmet

Niclas Sannerheim fortsätter sin reseberättelse från halvtidsutvärderingen i Youth Justice programmet som just nu pågår i Sydafrika.

Efter halvtidsutvärderingens första dag, som fokuserat på hur de tre olika projekten ligger till jämfört med de uppsatta målen, har jag svårt att sova. Känslan är att programmet spretar åt alla håll. Jag försöker peppa mig med att upplevelsen säkerligen påverkats av att projektpresentationsrundor som var planerade till 30 minuter tog 2,5 timma. Till slut ger jag upp inför uppgiften att försöka tänka ut ett sätt att fånga upp essensen av programmet och somnar.

Dag två utvärderingens Body-dag, dvs. dagen då våra hjärnor ska få välbehövlig näring av lite fysisk aktivitet. Gruppen ska klättra upp för Taffelberget. Mike från värdorganisationen YMCA Sydafrika beskrev under vår planering klättringen som ”a nice walk”. Väl på plats inser hela gruppen att vi mer har att förhålla oss till ”a tough climb”. Några ger upp, andra fortsätter steg för steg upp mot toppen av berget. Själv kämpar jag mot hopplösheten jag känner när folk vi möter säger att linbanan på toppen inte är igång. Mina ben vill inte behöva klättra ner också. Men jag märker också att gårdagen steg för steg känns bättre och när jag når toppen av berget möter jag inte bara en lycklig deltagare från Zambia YWCA utan nås även av en övertygelse att vi är på rätt väg både i halvtidsutvärderingen och i Youth Justice-programmet. Programmets projekt i Zambia, Togo och Sydafrika har en massa goda erfarenheter att dela och gruppen har stor tillförsikt att vi är på rätt väg.

intensiva-diskussioner

Intensiva diksussioner under halvtidsutvärderingen

När vi broderligt och systerligt delat på en av deltagarnas medhavda matsäck och njutit av den vidunderliga utsikten från toppen, utropas plötsligt i stora högtalare: ”listen up, it’s your lucky day – the cable car will go down now, but only once”.

Älskar Body Mind Spirit-synsättet.

Vill du läsa mer om KFUM Sveriges utvecklingssamarbeten, där bland annat Youth Justice ingår kan du läsa här: https://kfum.se/vad-vi-gor/internationellt/utvecklingssamarbete/

Vill du bidra så att vi och våra partners kan fortsätta med det viktiga arbetet? Swisha 123-9018557

Taggar:

Niclas Sannerheim

Niclas Sannerheim

Jag heter Niclas Sannerheim och arbetar som internationell sekreterare för KFUM Sverige.KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7