“best day ever” “I wish this camp never ended”

Detta är citat från två olika deltagare på det läger jag var med och höll i de senaste dagarna onsdag-fredag.

Klockan är nu 11.00  lördagen den 7/10 och jag ligger kvar i sängen och tänker tillbaka på de dagarna som varit. Jag kommer på mig att tänka att ”gud vad jag saknat att vara scoutledare och att hålla i arrangemang för barn och ungdomar.  Några av de andra funktionärerna frågade om jag inte var trött som var aktiv med barnen hela tiden och varför jag inte gick och vila. För mig är svaret enkelt när jag tänker på det. Jag är så genuint glad när jag får bidra till att dessa barn har en oförglömlig upplevelse. Det är en speciell känsla när man får se en patrull växa från att man får dra ihop dem och leda dem, till att de själva går ihop och börjar planera hur de ska lösa uppgiften utan ens närvaro eller påtryckning. Att ge folk en oförglömlig upplevelse, något jag själv fått med mig så många gånger från olika scoutläger.

Men vad hände på lägret då…

Vi började med att alla möttes upp på kyrkan för att delas upp i patruller, innan vi gick till stationen för att ta tåget till Glencairn. Förväntan hängde verkligen i luften och alla ville bara komma fram för att börja lägret. För vissa deltagare var detta deras första läger medan några hade varit med tidigare. Efter ett tågbyte var vi framme vid stranden och lägret startades direkt med sandslottstävling. Denna tävling slutade med att när de kände sig klara med sina slott sprang många ner i vattnet och badade med kläderna på. Vissa av dessa barn har kanske inte haft möjligheten att vara på stranden på år och den glädjen man kan se berör mig så mycket.

Hela gruppen gick sedan de 20-30 minuterna till lägerplatsen och alla kunde hitta en säng att lägga sin packning på. Efter lite lunch och fri lek spelade vi handduksvolleyboll, en lek där varje spelare är två personer med en handduk mellan sig. Bollen måste sedan spelas från och fångas med handdukarna. På kvällen lekte de även “stalk the lantern” där målet är att gemensamt som grupp försöka ta en boll från en ledare som sitter på en stol och tillbaka över startlinjen. Kruxet är att ledaren har en ficklampa och rör man sig när ljuset är på en får man börja om från startlinjen. Två bra aktiviteter där samarbete krävs för att lyckats, som jag nog tar med mig hem till andra läger.

De efterkommande dagarna genomfördes sedan ett flertal aktiviteter för att både stärka individernas självförtroende och förmåga att jobba i grupp. Ett snabbt hopplock är; skapandet av patrullrop och patrullflaggor, bergsklättring och nedfirning för bergsvägen samt, strandutmaningar och lägerbål.

Jag vill slutligen från botten av mitt hjärta tacka de på “Observator Metodist Church” för att de gav mig chansen att få vara del i deras lägerteam, men framför för att de genom sponsring gav de deltagande barnen en upplevelse de aldrig annars varit med om! Jag vet hur mycket alla läger jag varit på har påverkat mig som person och är själv väldigt tacksam för alla mina upplevelser. De barn som deltog på detta läger kommer från familjer där man inte skulle haft råd att betala en hel lägeravgift, men tack vara bidrag fick de den underbara upplevelse som ett läger innebär.

Den 14-17/12 håller YMCA Kapstaden i ett likande läger där vi vill ge barn som inte annars kan åka möjligheten genom sponsring utifrån. Känner du för att bidra till denna kampanj som vi benämner “1kidCAMPaign” eller känner någon som du tror är intresserad får du gärna klicka in på vår hemsida  eller titta in på eventets FB sida. Har ni övriga frågor så lägg en kommentar nedan så kan jag antingen svara på det direkt eller leda er vidare till rätt person.

Hälsningar
En trött men genuint lycklig
Daniel Persson

Kommentarer (4)

 • Profilbild

  Per Eborn

  |

  Jag såg din lägervideo tidigare i veckan, och det ser helt fantastiskt ut! Väldigt kul att läsa om vad du gör där långt söderut. 🙂

  • Profilbild

   danielpersson

   |

   Härligt att du läser, jag ska nog kunna få med mig en del tankar här nerifrån tillbaka till vår verksamhet hemma!

 • Profilbild

  Rolf persson

  |

  Hej vad kostar det att sponsra en lägeravgift

  • Profilbild

   danielpersson

   |

   Att sponsra en lägeravgift kostar R1100 vilket borde motsvara någonstans mellan 650 och 700 sek.

Kommentarer avstängda
KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7