2017 måste bli ett ljusare år!

De otaliga humanitära lidanden som har skådats under 2016 gör året till ett mörkt år att minnas. När 2017 snart är här, är det ett år som inleds i sviterna efter terrorattacker, krigsscener och fruktansvärda brott mot de mänskliga rättigheterna.

I dessa tider är det viktigt att hitta glimtar av hopp och framtidstro. Det gör mig alltid så glad att kunna hitta just sådana exempel från vår rörelse.

På hemmaplan i Sverige möter jag hela tiden ledare som gör insatser som berör och imponerar. Ett exempel är de unga ledare från KFUM Göteborg jag träffade på KFORUM som är en del av ett ambassadörsprogram. Flera hade inte varit i Sverige mer än några månader men kunde ändå diskutera och argumentera om KFUMs strategiprocess. Så sjukt häftigt!

Ett annat hoppingivande exempel är det oerhört tålmodiga arbete som bedrivs hos våra partnerorganisationer i Palestina, där några av våra drivna praktikanter är med och tillsammans med lokala ledare kämpar för fred och försoning. (Se till att följa livebloggen för uppdateringar!) För KFUM står för kärlek och KFUM står för handlingskraft. Och 2017 kommer inte vara något undantag.

Bilder från året som gått:

kfum
kfum
kfum
kfum
kfum
kfum
kfum
kfum
kfum
kfum
kfum
kfum

Följ KFUM Sverige på Instagram

2017 är också ett år med mycket spännande på gång. Från och med nästa år kommer KFUM Sverige att vara ett enat nationellt förbund, en otroligt viktig bedrift som vi har många eldsjälars outtröttliga arbete att tacka för. Arbetet med What We Want och en ny strategi för KFUM-rörelsen i Sverige fortsätter och ni kan lita på ett spetsigt förslag från styrelsen! Dessutom kommer fler nya satsningar att sjösättas, inte minst arbetet med att utveckla KFUM som mötesplats för integration där unga oavsett bakgrund får möjlighet att utvecklas och växa.

Men innan 2017 har kommit finns det tid för jul och nyår och jag hoppas att du får tid för att vara med människor du tycker om och som ger dig energi och hopp. Ett julinitiativ som ger energi och hopp är #juluppropet som uppmanar regeringen att ge barn och unga rätt till en trygghet och framtidstro, ge alla som beviljats asyl i Sverige rätt till familjeåterförening och att undanröja praktiska hinder mot familjeåterförening. Du kan läsa hela uppropet här: http://www.juluppropet.se/.

Låt oss be att nästa år blir ett ljusare år än det som passerat.

Andreas Axelson

Andreas Axelson

Andreas Axelson, Ordförande KFUM Sverige +46 (0)708 433 221, andreas.axelson@kfum.se.

Kommentarer (2)

 • Profilbild

  Caroline Daly

  |

  Sån stjärna till ordförande och person får man fan leta efter, lyllos oss i KFUM!

 • Profilbild

  Nanna

  |

  KFUM är bästa plattformen för ett ljusare 2017. Oss i Göteborg hittar ni bakom # forthegirlsintheworld nästa år.

Kommentarer avstängda
KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7